Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 15 april 2013

16 Pariskonstnärer ställer ut på Murberget

Tack vare ett internationellt utbyte kan Murberget ställa ut konst av den franska gruppen 4. PARIS ART. Utställningen går under namnet PARIS-HÄRNÖSAND och består av målningar, skulpturer och fotografier av 16 olika Pariskonstnärer.

Konstgruppen 4. PARIS ART är verksam i Paris kulturfyllda Marais-kvarter. Medlemmarna har alla olika uttryck och har blivit uppmärksammade både i hemlandet samt internationellt. Utställningen PARIS-HÄRNÖSAND är starten på ett svensk-franskt utbyte. Nästa sommar kommer konstnärer från Västernorrland att ställa ut i Paris.

Utställningen har vernissage den 20 april då länsmuseichef Lillian Rathje hälsar välkommen och kommunalråd Fred Nilsson inviger utställningen. Flera av de medverkande konstnärerna reser hit från Frankrike för att delta. PARIS-HÄRNÖSAND pågår till och med 15 maj.

Läs merwww.murberget.se/paris.

Du är varmt välkommen till Murberget på pressvisning den 18 april kl. 13:15.

För mer information kontakta:
Mats De Vahl, producent Resurscentrum för konst Västernorrland  tel. 0611-802 14
Anders Lidén, samordnare tel. 0611 - 41080
Gunnel Boström, producent Murberget tel. 0611-886 39

Klicka på bilderna för att förstora


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se