Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 19 juni 2012

Arkeologivisningar när Trafikverket bygger nya E4 Sundsvall

Ett samarbete mellan Trafikverket, Murberget, Sundsvalls museum, Länsstyrelsen och Ålsta Folkhögskola har resulterat i ett omfattande utbud av visningar, kurser och skolprogram under de arkeologiska utgrävningarna i Njurundaområdet inför dragningen av nya E 4 Sundsvall.

Under sommaren och hösten kommer det att anordnas allmänna visningar både onsdagskvällar och söndagar. För dem med ett djupare intresse för arkeologi finns också möjligheter att på allvar vara med och undersöka området. Ålsta Folkhögskola arrangerar nämligen en kurs där lämningarna i en åker utanför vägområdet ska undersökas.

För skolbarn finns ett särskilt utbud som innebär att även de får chans att prova på arbetet under en arkeologisk utgrävning senare i höst.

På onsdag den 20 juni klockan 13.00 hälsar vi välkommen till Kvissle kapellruin vid Arkeologistigen i Nolby.

Då berättar vi mer om planerna för sensommarens och höstens gemensamma satsning.

För vidare information och vägbeskrivning kontakta Murbergets arkeolog Ola George, tel. 070-578 42 31 eller för Trafikverket Carina Öberg, tel. 070-370 01 73.

 


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se