Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 3 januari 2011

Besöken ökar. Kvällsöppet väntar

Besökstalen vänder uppåt på Murberget. Och nu ökar tillgängligheten ytterligare. Det blir kvällsöppet med program på torsdagskvällar.

Efter några år av vikande besökstal har 2010 inneburit ett trendbrott. Redan under våren började tendensen att ge sig till känna och sedan dess har den hållit i sig. I runda tal 5 000 fler besökare än året innan har hittat till museibyggnaden.

- Det är alltid svårt att peka på någon enskild förklaring till att besökstalen nu ökar. Vi har visat utställningar som varit populära, vi har hittat nya samarbetsparter och haft en del stora arrangemang som lockat många besökare, funderar museichef Bengt Edgren och tittar framåt:

- Nu gäller det att vi fortsätter på den inslagna vägen. Vi fick en del värdefulla synpunkter från länsinnevånarna när vi gick ut och frågade efter vad de vill se och höra från oss. De har vi tagit fasta på och väljer att visa föremål ur våra samlingar i nästa stora utställning som öppnar i maj.

Ett viktigt steg i arbetet med att vara besökarvänliga tar Murberget i februari. Under tre månader på våren och tre på hösten kommer museet att vara öppet med programverksamhet under torsdagskvällarna. För att inte öka kostnaderna i besparingstider har det medfört att museet istället stänger lite tidigare om dagarna, klockan 16.00 istället för som tidigare klockan 17.00.

Vi vet av erfarenhet att det är få som besöker oss mellan klockan 16.00-17.00. Det är tydligt även under sommarens öppethållande på friluftsmuseet. Därför tror vi att förändringen ska vara till det bättre, säger museichefen.

För vidare information om besökstal och öppettider kontakta gärna museichefen på telefon 0611-886 01, eller 070-358 86 01.


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se