Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 2 oktober 2012

Broderade dukar på nytt sätt

På lördag den 6 oktober kl 12.00 öppnar Uppdukat på Textilarkivet i Sollefteå.

Det är en utställning med broderier utöver det vanliga. De är gjorda i bordsdukens form av medlemmarna i broderigruppen Fimbria, men inte frågan om någon vanlig korssöm. Tvärtom handlar det om fria skapelser som rör allt från tankar kring arbetslöshet till kvinnohistoria och luffarschack.

Under vernissagen på lördag medverkar Fimbria och håller workshop. Alla med intresse av att prova gränserna för broderiets möjligheter har därför något speciellt att se fram emot.

Utställningen genomförs i ett samarbete mellan Textilarkivet, Länshemslöjdskonsulenten för textil i Västernorrland, Västerbottens läns hemslöjdsförening och Fimbria.

Dagen därpå söndag den 7 oktober kl 14.00 är det hög tid att fördjupa sig i en annan textil teknik på Textilarkivet. Då berättar Marianne Hedman om batik från Sri Lanka, Indonesien och Ångermanland.

För vidare information kontakta gärna Textilarkivets Eris Erlandsson, 0611-886 73, eller 073-275 17 12


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se