Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 26 augusti 2014

Experimentellt designprojekt till Murberget

Nu på lördag invigs uppmärksammade utställningen Re Rag Rug på Murberget. Utställningen skapades av formgivarna Katarina Brieditis och Katarina Evans som ett designexperiment. 12 mattor 12 månader 12 tekniker utan att använda vävstol.

Reragrug
Klicka på bilden för en högupplöst version i nytt fönster.

Utställningen Re Rag Rug skapades i ett försök att designmässigt utforska mattans sociala och ekologiska hållbarhet. Den består av 12 unika mattor som utvecklades i 12 olika textila tekniker. Materialet är spill och överskott från textilindustrin och gamla klädesplagg - stoff som annars skulle kasseras.

Resultatet av Katarinornas arbete är ett exempel på hur man med design kan arbeta med hållbarhetsfrågor, och ge ett till synes värdelöst material ett större värde. Allt är skapat med händerna utan maskiner, vilket gör det till en ekologiskt hållbar produktion som skulle kunna användas i hemindustri.

Re Rag Rug invigs 30 augusti där Katarina Brieditis och Katarina Evans medverkar. Utställningen finns på Murberget mellan 30 augusti och 28 september 2014.

Läs mer på murberget.se/reragrug

För mer information kontakta:
Ulrika Bos Kerttu, tel. 0611-886 86, 070 3480865

Pressbilder

Klicka på bilderna för en högupplösta versioner.

 


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se