Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 27 oktober 2011

Hur låter en museibyggnad?

Kulturrådet ger 300 000 kronor till Murberget för att tillsammans med länsmuseerna i Jämtland och Västerbotten förnya de kulturhistoriska miljöerna på friluftsmuseerna.

- Vi har alla tre friluftsmuseer därför passade det ju väldigt bra att samarbeta kring utveckling av våra byggnader på det här sättet, kommenterar museichefen Bengt Edgren beslutet.

Projektet handlar om att utreda hur museerna med hjälp av ljud och ljus ska kunna förmedla stämningar och känslor från förr. Med Kulturrådets positiva besked går det att skrida till verket med planering och utveckling i någon eller några av husen och gårdarna på Murberget. Lagom till 100-års jubileet 2013 på Murberget kommer planerna att vara förverkligade.

Murberget är sedan tidigare aktiv och långt framme när det gäller digitalisering av kulturarvet och deltar bland annat ett stort europeiskt samarbete, Europeana. Med den här nya satsningen kommer ny teknik in i ett nytt sammanhang.

 


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se