Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 7 september 2011

Innehållsrik höst hos Murberget

Det handlar om samlare och deras berättelser, men också om vatten och miljö på Murberget i höst.

Först ut bland utställningarna är "Det lugna vattnet" med målningar av konstnären Ingela Hamrin med rötter i Indal. I sina bilder berör hon översvämningen i Selånger för några år sedan. Under utställningstiden blir det också tillfälle att fundera över vårt vatten och vår miljö, om vad som händer när temperaturen stiger några grader. I samarbete med Studiefrämjandet visas filmer och efter dem blir det tillfälle till samtal kring frågor om just natur och miljö.

Ett annat tema i höst är samlingar och framför allt samlarna bakom dem. I en serie program berättar både enskilda och institutioner om föremålen och sina tankar kring vad de samlar. Det kommer bland annat att handla om kläder, släktforskarmaterial och julsaker.

Lagom till lucia inviger Murberget "Helgon och Demoner". Det är frågan om möte med en magisk värld av godhet och ondska. I den finns bland annat seriestripar av den uppmärksammade mangatecknaren Åsa Ekström som tolkat innehållet i medeltida legender.

Och redan första advent, 26 november kommer tomtar på besök från Finland. Träffa dem i husen på friluftsmuseet och följ med på tomtevandringar.

Textilarkivet i Sollefteå erbjuder även i höst textilkaféer på torsdagskvällarna. Det blir tillfälle att tälja smörknivar, broscher eller feststickor, men också att sy återbruksväskor och muddar.

Ett litet plus i slutet markerar att utställningen Tusen trådar. Tusen år + växer. Nu handlar den också om det för länet så betydelsefulla linet också. Och alla som intresserar sig för vävning kan se fram emot inspiration i utställningen "Väv helt enkelt" som öppnar den 17 september.

Läs mer på www.murberget.se och www.textilarkivet.se


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se