Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 11 november 2013

Kan ett broderi rädda världen?

Den här veckan intas Murberget av en samling heroiska broderier. De är alla bidrag i Hemslöjdens tävling Rädda världen med ett broderi som avgjordes i somras, och har alla egna lösningar på hur det ska gå till.

Krig, svält och miljöförstöring är bara några av de problem vår värld dagligen brottas med. Tävlingsbidragen är utformade för att bekämpa dem med allt från återbruk till pekbok och gemensamhetskudde. Målet med tävlingen och utställningen är att visa besökaren olika sätt att rädda världen och samtidigt inspirera till nya idéer.

Tävlingen pågick under sommaren 2013. Bakom tävlingen står Hemslöjden, som är ett riksförbund med lokala hemslöjdsföreningar runt om i hela landet.

Läs mer murberget.se/raddavarlden .

Du är varmt välkommen till Murberget på pressvisning den onsdag 13 november kl. 13:15. Anna Åhlin Häggström och Agneta Carlson från Svenska Hemslöjdsföreningarnas riksförbund medverkar.

För mer information kontakta:

Ulrika Bos Kerttu, hemslöjdskonsulent tel. 0611-886 86

NYraddavarlden


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se