Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 29 september 2010

Klassiker och nyheter

Moderna klassiker samsas med senaste nytt på området i utställningen Nils möbler+ som öppnar på Murberget i helgen. Navet i utställningen är formgivning och inredning av den världsberömde Nisse Strinning och den mindre kände, men på många sätt intressante Nils Lindholm från Matfors. Vi lägger till ett plus för att markera något mer. Samtiden också är viktig som; LEKA Sweden, Mats Theselius och Bertil Harström. Bara för att ta några exempel.

Tilläggen med design ur samtiden förnyas varje månad med ett nytt tema. Först ut är Möbler på marknaden som följs av Ung design, Hantverkarens perspektiv, Konceptuella möbler och Återvinning - original och kopia.

I morgon torsdag den 30 september klockan 13.00 hälsar vi media välkommen till visning av utställningen. Vi träffen medverkar Vici Andersson Sjöbom och Kiki Hammarström Amnow från Svensk Form Västernorrland, en av samarbetsparterna till utställningen. Design i Västernorrland är den andra.

Frågor om utställningen besvaras av Murbergets konstintendent Maria Sundström, 073-274 77 01. Hör gärna av om fler bilder.

Förfriskningar utlovas. Välkommen!

Ann-Sofie Ingman

Informationschef

Telefon 0611-886 31, 070-6984315
Mejl ann-sofie.ingman@murberget.se


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se