Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 20 september 2011

Konstnär med känsla för livet på landet

Översvämningen i Selångers 2001 är utgångspunkt för en serie målningar av konstnären Ingela Hamrin. Nu visar hon dem i utställningen "Det lugna vattnet" som öppnar på Murberget, Länsmuseet Västernorrland på lördag.

torsdag den 22 september klockan 10.00 hälsar vi välkommen till pressvisning av utställningen där konstnären Ingela Hamrin medverkar.

Ursprungligen kommer hon från Indal i Medelpad. Förankringen i bygden där hon växte upp är stark. I sitt konstnärskap har hon på olika sätt återkommit till den miljön, bygemenskapen, husen, skogen och älven.

Bilderna i "Det lugna vattnet" är målade utifrån fotografier som hennes mamma tog i samband med översvämningarna 2001. I ett naturalistiskt och finkänsligt måleri beskriver hon händelsen för tio år sedan, men väcker också många frågor kring vad som händer med vår miljö.

För vidare information kontakta Ingela Hamrin, 073-997 11 44, eller Murbergets Maria Ahlström 073-274 77 01


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se