Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 22 maj 2014

Möhippor och drop in-bröllop

Våren och sommaren på Murberget präglas av bröllop och kärlek. Det blir både drop in-bröllop och möhippor med kulturhistorisk känsla.
 
I början av året invigdes utställningen I Brudens tid, och det är också en bra beskrivning av den period Murberget befinner sig i just nu. Våren har fyllts av aktiviteter på temat bröllop, bland annat bröllopsmatiné och seminarier om bröllopstraditioner. Sommaren är inget undantag.

Murberget ordnar för första gången drop in-bröllop i Murbergskyrkan i ett samarbete med Härnösands domkyrkoförsamling. Den 26 juli viger Domprost Tor Frylmark alla brudpar som söker sig dit. Brudparen och deras gäster kommer att kunna avnjuta bröllopsbuffé på Gästgiveri Spjutegården.

Murbergets nya satsning med möhippor i 1940-talsstil är ett annorlunda sätt att utforska en epok i Sveriges kulturarv. Själva möhippan är en slags husmorskola där bruden och de andra medverkande får en lektion i den ädla konsten att vara en god husmor med gamla värderingar. Under ledning av den galanta men stränga husfrun får man lära sig proper klädsel, hushållstips och uppfriskande husmorsgymnastik. Det blir en oförglömlig upplevelse med många skratt.

Pil Läs mer på murberget.se/brollop

Bilder
Joachim Kjellgren
Telefon0611-886 30, 073-275 17 13
Mejl joachim.kjellgren@murberget.se


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se