Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 17 april 2015

Murberget Sessions - film, musik, kultur

Syn för sägen

Ett besök på Murberget kastar besökaren mellan ytterligheter med behagliga kulturkrockar som följd. Här möter man flera olika världar, något som vi nu visar upp i en serie musikvideor.

Filmprojektet Murberget Sessions visualiserar Murberget och förenar länets kulturhistoria med dagens kulturutövare i form av musiker verksamma i Västernorrland.

Det hela började under fjolåret då vi startade ett samarbete med filmaren Mathieu Hebeisen. Som Härnösandsbo är han flitig besökare på museet och med sina känningar hos lokala musiker ville han skapa något som lyfter fram kulturmiljöerna på ett nytt sätt.

Resultatet blev en serie musikvideor där miljöerna på Murberget och musiken både förstärker varandra och krockar på samma gång. Det kan till exempel vara att musikerna placeras i en miljö där de inte alls hör hemma eller att musikstilen härstammar från en helt annan tid än den som gestaltas. Just nu finns två videor ute, men under våren, sommaren och hösten kommer fler att släppas.

Läs mer om Murberget Sessions på murberget.se/filmer

För mer information kontakta:
Joachim Kjellgren, tel. 070-275 17 13 e-post. joachim.kjellgren@murberget.se


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se