Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 5 november 2015

Murberget ska bli bäst i Sverige med ny satsning

Murberget

Murberget Länsmuseet Västernorrland inleder ett nytt utvecklingsprojekt med målet att bli bästa länsmuseet i landet. Landstinget Västernorrland och Härnösands kommun ger extra stöd för att projektet ska lyckas.

Projektet är precis i startgroparna  med en satsning under 2015 och 2016. Huvudfokus kommer att vara utveckling av organisation och kompetens på museet. Murberget ska stärka sin roll inom besöksnäringen och som aktör i samtiden med fokus på mångfald, inkludering och tillgänglighet.

- Jättekul att våra uppdragsgivare och ägare vill stödja oss  i vårt utvecklingsarbete. Nu vidtar mycket arbete både här på museet och tillsammans med våra samarbetspartners. Jag räknar med att vi till sommaren ska vara färdig med planeringen kring hur vi skall arbeta framöver för att nå vårt mål att bli landets bästa länsmuseum säger museichef Robert Olsson. 

- Länsmuseet är en jätteviktig aktör i Härnösand och Västernorrland, för att tillgängliggöra och vårda vårt kulturarv, som en spännande plats att besöka och som ett forum för samhällsdiskussion. Murberget är inne i en mycket spännande utvecklingsfas och som stiftelsebildare vill vi självklart stötta detta, säger Amanda Lind, kommunalråd i Härnösand (MP). 


- Murberget Länsmuseet Västernorrland är vår viktigaste utförare inom kulturarvsområdet. Den satsning vi nu gör är helt i linje med våra regionala mål i Kulturplan Västernorrland 2015-2018 och Kulturarvsprogrammet Västernorrland 2012-2016. Integration och besöksnäring är två aktuella utvecklingsområden, säger Anna-Karin Sjölund (S), ordförande i landstingsstyrelsens regionala utvecklingsutskott.

För mer information kontakta:
Robert Olsson, museichef tel. 0611-886 01 e-post. robert.olsson@murberget.se
Amanda Lind, kommunalråd Härnösand tel. 0611-222 43 e-post. amanda.lind@harnosand.se


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se