Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 2 juni 2014

Nationaldagsfirandet fortsätter på Murberget

Redan ifjol hade vi ett välbesökt nationaldagsfirande på Murberget och det blev så lyckat att många har uttryckt önskemål om en fortsättning. Härnösands kommun beslutade att det officiella nationaldagsfirandet och välkomnandet av nya medborgare även fortsättningsvis kommer att ske på Murberget. Det är vi mycket glada för.

Årets nyhet är en musiktävling för ungdomar på Murbergets utescen. Artister och band får kvala in på ungdomsgården Kåken den 30 maj. Finalen går under Nationaldagen  och vinnaren får spela på Stadsfestens stora scen.

Dessutom blir det Nationaldagsandakt med domprost Tor Frylmark, nationaldagsparad,aktiviteter med olika föreningar, program för barnen, ponnyridning och öppen slöjdverkstad i museets entréhall.

Märta Molin (kulturchef på Landstinget) är årets högtidstalare. Nationaldagsprogrammet leds av Mariel Estrella Näslund och Denni Omanovic.

Läs mer på /nationaldagen

 
För mer information kontakta:
Paulin Norgren, tel. 0611-886 69


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se