Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 11 februari 2014

Norrländsk möbelkonst på Murberget!

15 februari-17 augusti

Vi är stolta att kunna presentera den egenproducerade utställningen Målat och snidat - norrländsk möbelkultur med möbler från hela Norrland.

Nu har alla som är intresserade av allmogehantverk chansen att se skåp, sängar och andra möbler från Hälsingland, Härjedalen, Jämtland, Medelpad, Ångermanland, Västerbotten och Norrbotten. Utställningen presenteras med en geografisk indelning istället för tidsmässig vilket gör den unik. Det innebär att besökaren själv kan se hur hantverkstekniken skiljer sig mellan landskapen.

Utställningens föremål beskrivs med finess i texter av Johan Knutsson, professor i möbelkultur vid Carl Malmsten Furniture Studies, Linköpings universitet, och utformas av Leo von Euler. Murbergets Katarzyna Forsberg producerar utställningen.

Utställningen invigs den 15 januari med Göran Andersson, som jobbat med formgivning av utställningen Ångermanlandsbrudar 1994 och även andra allmogemöbelutställningar. Det blir också musik med riksspelman Liselott Norlin. Målat och snidat pågår till och med 17 augusti.

Läs mer på murberget.se/malatsnidat

Du är varmt välkommen till Murberget på pressvisning torsdag 13 februari kl. 13:15. Katarzyna Forsberg och Leo von Euler finns på plats.

För mer information kontakta:
Katarzyna Forsberg, tel. 0611-886 35

Pressbilder

Kicka på bilderna för större version.

1_375

2_375

3_375

4_375


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se