Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 14 januari 2013

Nu är urvalet till Y-salong 13 klart

I dagarna har det avgjorts vilka verk som ska delta i Y-salong 2013. Utställningen ger möjlighet för konstnärer med anknytning till länet att efter bedömning av en jury få visa upp sin konst.

Vi har hittat en kompetent jury även för den här upplagan av Y-salong. Åsa Mårtensson är tillförordnad chef för Haninge konsthall och Jöran Österman är en meriterad konstnär samt utställningsproducent. De har i dagarna granskat 572 konstverk av 136 konstnärer och gjort ett urval av 50 verk.  Kvaliteten på insända verk har genomgående varit hög.

Salongen väcker stort intresse runt om i länet och landet. Inbjudan till salongen har gått ut inte bara regionalt utan även till konstnärer nationellt som har en förankring till länet.  I Y-salongen kommer ett flertal tekniker vara representerade, till exempel måleri, textil, installation och video m.fl.

Murberget Länsmuseet Västernorrland och Landstinget Västernorrland arrangerar tillsammans Y-salong för tredje gången. De deltagande verken presenteras 23 februari då utställningen har vernissage.


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se