Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 4 juni 2012

Nu öppnar paviljongen

Murberget i Härnösand firar nationaldagen i nyinvigd paviljong.

Nu öppnar paviljongen från Fantskog intill Åvike herrgård efter en omfattande restaurering. Skadegörelsen var omfattande när Murbergets tekniker tog sig an byggnaden för några år sedan. En flytt på grund av Ådalsbanans dragning innebär att den också fått en ny och bättre placering än tidigare när den stod i skogsdungen bakom herrgården.

På nationaldagen återinvigs byggnaden klockan 13.00 med danshappening av ABF:s dansgrupp, violinmusik och berättelser om både byggnadens historia och historien om restaureringen.

Välkommen redan imorgon den 5 juni kl 14.00. Då berättar tekniske chefen Curt Nordlander om det omfattande arbetet som krävt en del specialinsatser, inte minst med fönsterglasen. På plats finns också programsamordnaren Paulin Norgren som kan berätta om paviljongens historia.

För vidare information kontakta gärna Curt Nordlander, 0611-886 95, eller Paulin Norgren, 0611-886 69.

Pressbilder

Klicka på bilden för större format och högre upplösning.

Bild på färgat glas i paviljongens fönster

© Björn Grankvist, Murberget Länsmuseet Västernorrland


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se