Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 8 maj 2012

Ny satsning för barn

Nu öppnar "Lek på Murberget", en spännande lekvärld att utforska med Härnösands förmodligen längsta inomhusrutschbana.

Arbetet med det nya lekrummet har pågått under drygt ett år. Det är utställningsproducenten Maria Ahlström och museipedagogen Maria Nordlund som står bakom idéerna till rummets innehåll. Och länsmuseets tekniker som tagit hand om att förverkliga dem.

Såhär beskriver de själva hur idéerna tog form:

- Det har funnits olika idéer men nu har vi äntligen landat i något som känns rätt och roligt. Från att ha haft exotiska fantasier om tropiska oceaner har vi till sist närmat oss vårt eget hav.

I praktiken innebär detta att barnen kommer att kunna fiska, krypa i en bävergång och gömma sig hos gäddorna. De kommer också att upptäcka konstiga föremål i plastbubblor. Det finns tillfälle att koppla av i ett stort hav av kuddar och kanske titta på film på den stora TV-skärm som ska monteras upp. De konstfulla målningarna har dekormålaren Eva-Karin Fröberg gjort.

torsdag den 10 maj kl 10.00 hälsar vi välkommen till en träff där vi närmare presenterar den nya miljön som nu tagit form.

För vidare information kontakta:
utställningsproducenten Maria Ahlström, 073-274 77 01 eller
chefen för tekniska avdelningen Curt Nordlander, 070-359 46 33

Välkommen!

 


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se