Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 28 november 2011

Nya insikter i ny skrift

Vad betyder det att leva i en riksintressant kulturmiljö? Om det berättar några av invånarna i bygden kring Klingstatjärn i den nya skriften som heter just Klingstatjärn - levande forntid.

I den finns bland annat berättelsen Medelpads finaste fornborg, Prästhusberbet, men också nya tolkningar om av vad fornborgarna hade för betydelse i en för länge sedan svunnen tid. Var de statusanläggningar eller kanske handelscentra?

Det är Murberget, Länsmuseet Västernorrland som med stöd av Länsstyrelsen ger ut publikationen. Arkeologen Lars-Göran Spång och fotografen Björn Grankvist har träffat både fackfolk och människor från trakten som ger sin syn på området med så betydelsefulla lämningar att de betraktas som intressanta för hela riket.

I morgon tisdag den 29/11 kl 14.00 hälsar vi välkommen till en pressträff i Klingstagården. Då berättar författaren Lars-Göran Spång om arbetet. Vi träffen medverkar även några av de som medverkat med sina berättelser.

För vidare information kontakta Lars-Göran Spång 070-324 52 95

Välkommen!

Pdf Hämta skriften som pdf (nytt fönster)


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se