Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 31 augusti 2011

Berättare berättar

I slutet av september är det åter dags för samling kring spökhistorier och andra skrönor i Spjutegården på Murberget. Nytt för i år är möjligheten att träna upp sig lite inför berättarsammankomsten.

Bild på Spjutegården kvällstid

Det är berätterskan och musikpedagogen Eva Granath-Wigardt som finns på plats för att lotsa de medverkande i berättandets sköna konst.

- Det viktigaste är att de som kommer har historier att berätta. Och så att de kommer ihåg början och slutet, förklarar Eva-Granath-Wigardt.

Träffen är begränsad till en timme. Många olika övningar hinner de därför inte med att prova. Framförallt handlar workshopen om att ge de medverkande möjlighet att stärka sig lite mentalt och våga sitta inför en grupp och ta till orda.

- De ska alla få lite positiv feedback på sitt framförande som de kan ha nytta av där det blir dags för Alla spökens natt senare på kvällen.

Själv hoppas Eva Granath-Wigardt på att få höra trevliga och självupplevda berättelser.

- Det går förstås bra om det är nedtecknade historier också. Det viktiga är att hjärtat är med. Och lokala berättelser är intressantast, säger Eva Granath-Wigardt.

Ann-Sofie Ingman

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera