Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 27 juli 2010

Fler och fler kommer till allsång på Murberget

Tre frågor till Paulin Norgren som ansvarat för genomförandet av sommarens allsångskvällar på Murberget.

1) Hur har det sett ut med besök på allsångskvällarna i år?
Det har varit över förväntan. Första kvällen, när FJK var här, hade vi någon stans mellan 1.700-2.000 besökare. Det är lite svårt att veta exakt eftersom det är fri entré till arrangemanget. Folk bara väller in, de har med egna stolar och picknickfiltar för de vet att bänkplatserna inte kommer att räcka till.
Den andra kvällen, med Susanne Bertlin och Mattias Häggström, kom det närmare 1000 personer trots att vädret var lite ostadigt. Det var en fantastiskt trevlig kväll. När det började regna och många valde att gå hem, var det ändå ca 300 personer, med regncaper och paraplyer som stannade kvar. Belöning blev några härliga sångnummer av gästartisterna och plötsligt avtog regnet och en vacker regnbåge visade sig över scenen. Ett nästan magiskt ögonblick!

2) Det har varit psalmsång i år. Hur har det tagits emot?
Vi har sjungit en sommarpsalm i början på varje allsångskväll och det har varit ett uppskattat inslag. Våra sommarpsalmer är ju som små juveler i den svenska sångskatten. Och alla kan dem så det är lätt att sjunga med.

3) Vilka är dina högst personliga reflektioner kring allsången såhär innan sista kvällen för i år?
Jag hoppas förstås på bra väder och mycket folk. Att det blir en trevlig kväll är jag övertygad om. Det som alltid slår mig varje kväll är att alla är på så bra humör. Från att man kommer till man går hem, det är bara leende människor överallt. Jag vet inte vad det beror på, om det är sjungandet, Lasse T eller den fina miljön här uppe på Murberget. Helt klart är allsångskvällarna bra för välbefinnandet.
Mitt personliga inslag i programmet är den "museala muntrationen" då jag visar upp föremål ur länsmuseets samlingar. Det är väldigt kul att gå och klura ut vad jag ska visa för något och vad det finns för intressant att berätta som anknyter till just det föremålet. I år har vi bröllop som tema och hittills har jag visat brudkronor och bröllopsskor. Så till sista kvällen tänker jag visa något för partiet där emellan, men det är inte säkert att det blir ett klädesplagg. Mer än så säger jag inte. Exakt vad jag kommer att visa är hemligt ända tills jag öppnar lådan där på scenen. Hm, lite hemlighetsmakeri är nog också bra för välbefinnandet.

Ann-Sofie Ingman

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera