Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 13 oktober 2014

Gerd berättar

Du har under året kunna läsa och höra intervjuer med olika Murbergsprofiler. Denna gång får vi lyssna på bland annat några spännande spöklika händelser berättade av lokalvårdaren Gerd Lundquist.

Gerd började jobba på Murberget 1985 och minns tydligt sin arbetsintervju eftersom museiarbetarna alla verkade ha en förkärlek till manchesterbyxor i olika färger. Hon anställdes som städare i byggnaderna på friluftsmuseet som i vissa fall fungerade som kontor.

Hon minns några märkligt spöklika händelser i byggnaderna på området. I början av sin anställning när hon arbetade i Prästgården kände hon av en speciell närvaro som inte ville att hon skulle gå upp på övervåningen. Hon märkte också av saker i Åvike herrgård, en annan byggnad som kopplats ihop med flera övernaturliga historier.

Vi får även höra Gerd berätta om arbetet, arbetskamraterna och hur det var när den nya museibyggnaden kom på plats. Intervju spelades in i oktober 2000 av praktikanterna Sofia Eriksson och Stina Hedvall.

Bild på Gerd Lundquist.

Hör hela intervjun nedan.

Genvägar:

Nästa spår

Föregående spår

Blanksteg Spela/pausa

 

Text: Joachim Kjellgren
Intervju: Sofia Eriksson och Stina Hedvall

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera