Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 22 februari 2012

Gissa grejen!

Tävlingen "Gissa grejen" är ett nytt inslag på Murberget. Och det har snabbt visat sig vara populärt. I januari tog 104 personer fasta på möjligheten att gissa sig till vinsten av en lunch för två, tepåsar eller kylskåpsmagneter.

- Det har varit uppskattat av publiken att få klura lite själv och välja bland de tre alternativen på föremålet som vi plockat fram ur samlingarna, berättar Murbergets programansvarige Paulin Norgren.

grejen
Varje månad finns ett nytt föremål att gissa på och svarslapparna lämnas i den gula postlådan

Det första föremålet som ställdes ut i entréhallen var ett så kallat koppningsinstrument. Koppning har använts i traditionell svensk läkekonst för behandling av bland annat stela axlar och svullna ben.

Den första dragningen var aldrig påannonserad. Det blev en spontan och väldigt trevlig sammankomst i gruppen som lockats till att delta. 
- En av vinnarna visade sig vara på plats, berättar Paulin Norgren.
- Det var förstås lite extra.

Att välja bland de hundratusentals föremålen i samlingarna är inte alltid det allra enklaste. En urvalsprincip kan underlätta. Det har programantikvarien tagit fasta på och knyter an till den aktuella månaden på något vis. Hon har också formatet på montern att ta hänsyn till. Så några riktigt små föremål kan det inte bli tal om.

Fram till och med den 26 februari finns det chans att delta den här månaden. Efter det dras vinnarna. Rätt svar presenteras på murbergets webbplats och fram till och med maj månad pågår Gissa grejen för den här omgången.

Text och foto: Ann-Sofie Ingman

Pil Läs mer om tävlingen Gissa grejen

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera