Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 21 oktober 2011

Höstlov med vatten som tema

Snart är det höstlov. Vi har ställt 3 frågor till museipedagogen Maria Nordlund om vad som väntar under lovet.

Bild på Maria Nordlund

1. I år är vatten tema för höstlovsaktivteterna. Vad innebär det?
Vi knyter an till Ingela Hamrins tavlor i utställningen "Det lugna vattnet" och har skapande verkstad. Det innebär att vi gör vattenmålning. Då målar man med en ofärgad sockerlösning på papper och droppar sedan färgen på. Då träder bilderna och formerna fram. Vi gör också tittskåpsakvarium, eller varför inte ett eget hav i en flaska? Det tillverkar vi av färgat vatten och olja i petflaskor.

2. Du jobbar också med Natt på museet. Kan du redan nu avslöja något om vad som kommer att hända?
Nja, vet inte om jag vill avslöja så mycket mer än att det blir en spännande kväll och natt! För femte året i rad får ett 15-tal barn tillbringa en natt här på museet. Vi besöker även några av våra husspöken ute på friluftsmuseet. Efter en rad både roliga och lite skrämmande aktiviteter får barnen sova vart de vill i museets utställningar. Men hittills har ingen vågat tillbringa en natt i Syn för sägen, vår utställning om medeltiden. Där inne hänger en äkta bödelsyxa och kan hända är det för magstarkt även för den tuffaste. Vi får se om det är någon som vågar i år!

3. Hur firar du själv Allhelgonahelgen? Är det trick or treat, eller går du till kyrkogården och tänder ljus?
Det brukar bli en kombination. Jag har mina föräldrar begravda på Säbrå kyrkogård så dit far vi och tänder ljus. Men sen är jag barnsligt förtjust i just skräcktemat. Har genom åren samlat på mig en del bisarr rekvisita med allt ifrån avhuggna armar i gummi till ylande och lysande dödskallar. Så en del av detta brukar komma fram vid denna tid och "pryda" vårt hus både ute och inne! Men att gå ut på "Bus eller godis" överlåter jag till mina barn.

Av Ann-Sofie Ingman
Foto: Gunnel Boström

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera