Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 19 augusti 2014

Kuddar med glädje i

På lördag blir museets entréhall extra mjuk och glad när Härnösands vävstugeförening inleder sin miniutställning med glada kuddar. Jag har träffat vävstugans föreståndare Anna Zetterlund för en pratstund.

1
Anna Zetterlund, föreståndare tillsammans med två av vävstugans medlemmar Anita Uddfors och Madeleine Forslin.

När Anna fick frågan att visa upp vävstugans verksamhet på museet kom hon genast att tänka på vackra kuddar.
- Kuddar är ett bra sätt att visa vad man kan göra med enkla medel och tekniker, berättar Anna. Dessutom älskar jag kuddar, fortsätter hon.

Det kommer att finnas mycket av den varan, närmare bestämt 50 stycken färgglada kuddar, vävda av vävstugans medlemmar visas i museets kafé. Miniutställningen visar prov på flera vävtekniker bland annat kypert, munkabälte, dräll, plattväv och rosengång.
- De får representera en del av det vi gör på vävstugan, säger Anna. Vi hoppas att de gör folk uppmärksamma på att vi finns och inspirerar till kreativitet.


4
Kuddarna har tillverkats i olika tekniker och lekfulla färger.

Vävstugan finns i den gamla faktorsbostaden vid Murbergstorget. De har öppet måndagar till torsdagar med handledare på plats måndag, tisdag och onsdag för alla som är intresserade, såväl nybörjare som mer erfarna.
- Vi vill att alla med intresse för vävning ska hitta till oss och vara en del av gemenskapen, berättar Anna.

Miniutställningen finns i kaféet  mellan 23 augusti och 28 september. 

 

 

 

 

 

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera