Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 14 augusti 2013

Kungabesök på Murberget

Idag fick Murberget besök av Konung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia. Kungaparet reser just nu runt Sverige med anledning av att konungen varit statschef i Sverige i 40 år.

En stor anledning till att kungaparet kom till Murberget är vårt arbete  som vänder sig till personer med demenssjukdom. Vi arbetar med den s k reminiscens teorin där minnen väcks med hjälp av föremål, ljud, bilder eller som i det här fallet;  Prästgården som är en en hel boendemiljö från 1940 talet.

Länsmuseet har under två år medverkat i projektet Kommer du ihåg och sedan drygt ett år drivit Kommer du ihåg del 2 (finansierat av Kulturrådet) i hela länet. Vi är nu verksamma inom ett tvåårigt EU projekt tillsammans med Härnösands kommun, Jamtli, Östersunds kommun, Ringve musikmuseum och Trondheims kommun. Vi samarbetar också sedan årsskiftet med Nationalmuseum och projektet Möten med Minnen.

Läs mer om dagen på Kungahusets webbplats.

Bilder från besöket

Text: Joachim Kjellgren
Foto: Björn Grankvist

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera