Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 22 mars 2010

Länsmuseimöte i Falun

Styrelseordförande Kenneth Vestin och jag åker i morgon till Falun för att delta i Riksförbundet Sveriges Museers vårmöte.

Mötet är, enligt en nyordning som prövades första gången förra året, sammanslaget med årsmöte för Länsmuseernas samarbetsråd och årsmöte i svenska ICOM. Konferensens tema är "Samverkan för framtiden" och inleds av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Jag har anmält mig till seminarierna "Publiken i centrum, en utmaning för hela museet?" samt "Ny museikarta-hot eller möjlighet?". Jag ser även fram emot att se de nya basutställningar som Dalarnas museum byggt upp de senaste åren.

I samband med middagen på onsdag delas priser ut till Årets Museum, Årets utställning och Klenod 2009. Då vår ordförande växt upp i Ullånger är det roligt att han nu kan mota utmärkelsen för årets klenod som ju Ullångersskrinet vann i den nationella omröstningen.

Det är en förhoppning att någon representant för Riksantikvarieämbetet vid utdelningen har information som innebär att den säkerhetsmonter som utgör priset inom en snar framtid kan fyllas med ett innehåll.

Bengt Edgren, länsmuseichef 

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera