Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 20 februari 2014

Möhippa i husmorsstil på Murberget

Till sommaren testar Murberget att utöka sin verksamhet med möhippa i 1940-talsstil på Prästgården.  Jag har pratat med Sara Öhman och Maria Nordlund som kommer att leda en husmorskola för att förbereda den blivande bruden för äktenskapet.

Möhippan är ett led i årets bröllopskoncept som inleddes i januari med utställningen I Brudens tid.
- Just temat med 1940-tal passar så himla bra just nu eftersom retrotrenden är så stark, inte minst i Sverige med bloggar som till exempel Miriams kafferep, berättar Sara.

Faktum är att Sara och Maria fick en förfrågan om att ordna en möhippa redan för några år sedan. Tack vare sina kunskaper i kulturhistoria kunde de med kort varsel anordna en lyckad möhippa i Prästgården, som är inredd i 1940-tals stil.

1
Sara och Maria leder möhippor i 1940-talsstil. Fr.v Sara Öhman, Maria Nordlund. Sittande: Richard Scholz.

Då föddes idén om att erbjuda bokningsbara möhippor med husmorskola där bruden och hennes vänner får lära sig den ädla konsten att vara en god husmor med 1940-talets mått. Allt görs med glimten i ögat och en stor skopa humor.
-Tjejgänget kommer få en oförglömlig upplevelse som både blir rolig och nyttig på samma gång, säger Maria.

De håller just nu på att arbeta fram konceptet och har kommit väldigt långt redan.
- Vi kommer bland annat lära ut rekorderliga hushållstips, proper klädsel och hur man med små medel lyckas som flärdfull värdinna vid stora bjudningar, berättar Sara.
- Eftersom vi utgår att bruden är okysst kommer vi också ge en liten lektion i sex och samlevnad inför bröllopsnatten, ler Maria.

Med Murbergsskyrkan alldeles intill, som under flera år huserat en mängd bröllop, och Gästgiveri Spjutegården, som ordnar bröllopsmiddagar, på området blir Murberget under 2014 ett riktigt bröllopsland.
- Vi jobbar på att även kunna ordna middagspaket för möhippegänget på Spjutegården så de kan fylla på med energi efter en arbetsam men fruktansvärt rolig husmorsskola, säger Maria.

Möhippor kommer att vara bokningsbara från och med maj.

Text: Joachim Kjellgren
Foto: Björn Grankvist

 

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera