Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 2 maj 2016

Murberget och Textilarkivet har fått ett nytt uppdrag

Vi är glada för att meddela att Murberget Länsmuseet Västernorrland har startat en länge efterfrågad uppdragsverksamhet på Textilarkivet i Sollefteå. Vi kan nu ta emot uppdrag inom textilkonservering från privata och offentliga aktörer så som församlingar, kommuner, landsting, museer, företag och privatpersoner. Vi arbetar med textila föremål i både moderna och traditionella material och tekniker. Textilierna kan vara profana eller sakrala.

Kyrkans textila inventarier är en viktig del av det lagligt skyddade kulturarvet. Det är därför ytterst viktigt att de behandlas på rätt sätt. Vi kan erbjuda inventering, vård och konservering av olika kyrkotextilier, samt rådgivning om lämplig förvaring och handhavande. För vård av kyrkliga inventarier kan församlingen söka Kyrkoantikvarisk ersättning.

Vi tillhandahåller alla tjänster som krävs för att få denna ersättning. Vi upprättar vård- och underhållsplaner samt skriver åtgärdsprogram för textilierna samt vårdar och konserverar dem. Naturligtvis kan vi också ge råd om hur ansökan för Kyrkoantikvarisk ersättning skall skrivas.

Murberget Länsmuseet Västernorrland har mångårig erfarenhet av konservering som uppdragsverksamhet. Ni kan tryggt vända er till oss för att få era textilier vårdade och konserverade. Inget uppdrag är för litet eller för stort för oss.  

Varmt välkomna att höra av er. Vi ser fram mot ditt samtal!

Text
Textilkonservatorer, Åsa Tornborg och Sandra Gybo

Vid frågor kontakta:

Textilkonservatorer:
Åsa Tornborg 0611-88671
Sandra Gybo 073-359 46 33 

Enhetschef Kulturmiljö och samlingar:
Marie Svedin 0701915867

Pil  Till Textilarkivets webbplats

 

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera