Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 20 april 2016

Murberget vinner pris för "Årets samtidsdokumentation"!

I samband med det nationella vårmötet för Sveriges museer i Linköping fick Murberget tillsammans med Västerbottens, Norrbottens och Jämtlands länsmuseer pris för det gemensamma projektet "Eco Local in a Global World". Ett av resultaten av projektet var utställningen Inland som visades på Murberget under 2015. I vårt län dokumenterade museets fotograf Björn Granqvist livet och förutsättningarna för ett hållbart liv i Resele, Sollefteå kommun, Ångermanland.

Juryns motivering lyder:

"Med en rik blandning av dokumentationsmetoder, och med en grund i Sune Jonssons nordsvenska dokumentationsarv, har länsmuseerna i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland dokumenterat, analyserat och reflekterat kring frågor om det lokala och det globala, historia, ursprung och det ekologiskt hållbara livet, samt visat hur samarbete över institutionsgränserna kan resultera i omfattande dokumentationsmaterial som kan ligga till grund för både samtidens och framtidens förståelse av hur det är att leva och verka i Sverige idag."

Om projektet: /ecolocal/

Projektets hemsida: http://www.inland.nu/

Hymn till Resele: https://youtu.be/UJrwgdXCHq8

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera