Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 29 augusti 2013

Murbergsgruppen håller ordning på området

Flera dagar i veckan får Murberget förstärkning ute på området av Murbergsgruppen. I gruppen finns personer med olika typer av funktionsnedsättning som sysselsätts genom Härnösands kommuns dagliga verksamhet.

Jag möter ett arbetsvilligt och glatt gäng utanför Wulkanska huset på Murberget. Dagens styrka består av Andreas, Anders Jari och Daniel som ska åka på soprundan där de tömmer soptunnor och hundlatriner runt om på museets friluftsmuseum.  För att ta sig runt smidigt åker de vagn efter fyrhjuling, något som gör ett roligt arbete ännu roligare.

flaket
Dagens styrka från Murbergsgruppen. Fr.v. Andreas, Jari, Daniel och Anders.

Gruppen leds av Gunnar Halleroth som är anställd av Härnösands kommun. Han fördelar arbetsuppgifterna och de turas om att bära sopsäckarna.
- Förutom sophämtning brukar vi kratta löv på våren, röja ris här på somrarna samt skotta snö och sanda på vintrarna, berättar Gunnar.
- Glöm inte att vi ställer ut bänkar och trädgårdsmöbler på hela området och Spjute, fortsätter Andreas som ingår i gruppen.

sopsäck
Gruppen sköter bland annat sophämtning på området.

De har mycket varierande arbetsuppgifter. Förutom arbetet på Murbergets friluftsmuseum brukar de också demontera DVD-spelare och radioapparater, baka och göra en del pappersjobb.
- Vi hinner också med mycket skoj på veckorna, bland annat att besöka badhuset och lyssna på levande musik. Men vi har som roligast när vi jobbar på Murberget, säger Gunnar.

fyrhjuling
Ett populärt inslag i arbetet är att åka på flaket bakom fyrhjulingen.

Murbergsgruppen har funnits i mer än 20 år och Jari, som också är med idag, har varit med sedan starten. Från början var de bara ett fåtal men de senaste åren har gruppen vuxit och består nu av ca tio stycken.  All verksamhet och alla arbetsuppgifter är individuellt anpassade utifrån var och ens intresse och förmåga.

gunnar1
Vi har som roligast när vi jobbar på Murberget, säger Murbergsgruppens ledare, Gunnar Halleroth.

Text och foto: Joachim Kjellgren

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera