Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 9 juni 2016

Ny chef för Murberget Länsmuseet Västernorrland


Jenny

Styrelsen för Murberget fattade idag ett enhälligt beslut om att anställa Jenny Samuelsson som ny chef för Murberget länsmuseet Västernorrland. Jenny Samuelsson arbetar idag som bibliotekschef för Luleå universitetsbibliotek.

- Vi är väldigt nöjda och glada över vårt beslut, Jenny har en gedigen bakgrund med erfarenhet av ledarskap och förändringsarbete i kunskapsintensiva organisationer, vilket vi kommer att ha stor nytta av, säger länsmuseets styrelseordförande Brita Wessinger.

Jenny Samuelsson har en bakgrund som forskare och universitetslärare i biblioteks- och informationsvetenskap med inriktning mot genusforskning och är en van styrelseledamot i bl.a. biblioteksstyrelsen vid Lunds universitet och som vice ordförande i svensk biblioteksförening.

- Jag är mycket glad över att få möjlighet att bli chef för Länsmuseet och ser fram emot att börja arbeta tillsammans med styrelsen och personalen. Jag har ett stort intresse för framtidsfrågor och ser att länsmuseet Murberget har en viktig roll att fungera för att förmedla vårt gemensamma kulturarv på intresseväckande och aktuella sätt. Det demokratiska samhället står också inför stora utmaningar kring utanförskap, ojämlikhet och kunskapsklyftor och museet behöver bli angeläget för fler, nå nya grupper och generationer. 

Första september tillträder Jenny Samuelsson sin nya tjänst.

Vid frågor kontakta:
Brita Wessinger, styrelseordförande Murberget Länsmuseet Västernorrland 
0730-73 49 48
Jenny Samuelsson, blivande museichef för Murberget  Länsmuseet Västernorrland 
070-5721975

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera