Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 11 september 2015

Nytt unikt samarbete i Härnösand

I våras startades samarbetet ABM Härnösand med Murberget , Härnösands kommunbibliotek och olika arkiv bland annat Riksarkivet. Det första arbetet tillsammans är utställningen om bolaget Tobaksmonopolet som fanns i Härnösand.

ABM står för arkiv, bibliotek och museer är sedan tidigare en stark samarbetsform i hela länet. Nu finns också en stark ambition att bygga vidare på och stärka relationerna mellan Härnösands kulturinstitutioner.

- Arbetet med den nya utställningen är en bra början, berättar Katarzyna Forsberg som arbetar med museets samlingar. Det finns mycket material om Tobaksmonopolet och här på Murberget har vi tagit fram flera bidrag, fortsätter hon.

Fotografi taget i samband med nedläggningen av AB Tobaksmonopolet på 1990-talet.
Fotografi taget i samband med nedläggningen av AB Tobaksmonopolet på 1990-talet.

Murbergets fotograf Björn Grankvist har bland annat hittat Hans Östboms dokumentärfilm "Den cigarren var god" som gjordes för att dokumentera verksamheten i samband med nedläggningen på 1990-talet.

Utställningen visas i Ångermanlandsrummet på kommunalbiblioteket med start lördag den 12 september.

Text: Joachim Kjellgren

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera