Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 19 november 2015

Riksutställningar Besöker Murberget

I dag får Murbergets besök av Riksutställningars generaldirektör Rebecka Nolmark. Hon tas emot av museichef Robert Olsson för att bland annat diskutera Murbergets samling av Bengt Lindströms konst.

Bild på Rebecka Nolmark, generaldirektör Riksutställningar.
Foto: Riksutställningar

Murberget har ambitioner att sprida hans konst på flera ställen i världen. Ett samarbete med Riksutställningar kan göra det möjligt. Just nu visas Bengt Lindströms samiska konst på Murberget i utställningen Lindström och Lappkungen.

Rebecka ska även besöka Kramfors kommun som i dagarna utsetts till årets bästa kulturmiljökommun i Sverige. Robert och Rebecka kommer att möta kommunalrådet Jan Sahlén för att diskutera Ådalens industrilandskap.

På Sundsvalls museum ska Rebecka träffa museichef Jonas Walker för att diskutera bland annat metoder för hur kultur och museer kan bidra till integration samt gestaltning av historiska utställningar.

Text: Joachim Kjellgren

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera