Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 24 september 2012

Slöjda tillsammans i linne och plåt

Tre frågor till hemslöjdskonsulent Annso Grahn som håller i slöjdhappenings i länet under oktober.

1.  Det handlar om att slöjda tillsammans. Hur går det till?
Vi kommer att duka upp 4 slöjdstationer med varsin teknik och material. Det blir broderi, virkning, karvsnitt/mönsterskärning och plåtslöjd. Varje station innehåller ett enda stort arbete som alla slöjdar på tillsammans. Ett stort broderi på linnetyg (klotterplanskbroderi), en stor virkning, en lindplanka där man kan skära in mönster och meddelanden och en stor plåt"sköld" som vi bygger vidare på.

slöjdhappening
Här ett exempel på hur en gemensam virkning kan ta form.

2.  Ni började på ett broderi på Liljevalchs i somras. Vilka är erfarenheterna därifrån?
Många blir väldigt inspirerade av vad de ser att andra broderat och när de ser att man inte behöver ha tidigare kunskaper för att slå sig ner och slöjda en stund. Det är roligt att sitta tillsammans med andra och slöjda och prata.

tillsammansslojd
Slöjdaktiviteter på Liljevalchs i somras. Foto: Annso Grahn

3.  Slöjda själv eller tillsammans. Hur skiljer sig upplevelserna åt?
Den här typen av slöjd innebär mer en mötesplats. Det känns nog också mer prestationsbefriat. Man kan hoppa in en liten stund och har inte ansvaret för att göra klart.

Hesmlöjdskonsulenterna bjuder in till slöjdhappening på flera platser i länet. Först ut är Örnsköldsviks museum och konsthall den 20 oktober följt av Murberget den 21. En vecka senare den 27 oktober händer det i Kulturmagasinet i Sundsvall och söndag den 28 oktober är Textilarkivet i Sollefteå arena för den gemensamma slöjdaktiviteten.

Ann-Sofie Ingman

 

 

 

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera