Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 11 december 2014

Sofia Jannok avslutar julmarknaden

Vi är oerhört glada över att kunna presentera svensk-samiska artisten och låtskrivaren Sofia Jannok som avslutningsartist på årets julmarknad.

Sofia -jannok

Bara timmar efter beskedet Jon Henrik Fjällgrens olyckliga återbud från söndagens julmarknad har vi lyckats boka Sofia Jannok. Hon har bland annat framträtt som mellanakt i Melodifestivalen 2009 och på invigningen av Kulturhuvudstadsåret i Umeå 2014.

Sofia Jannok tilldelades i år  Nils-Aslak Valkeäpää music award på påskfestivalen i Guovdageidnu/Kautokeino. Priset går till en musiker, jojkare, ett band eller andra som jobbar med och som främjar samisk musik i Áillohaš anda.

Jon Henrik Fjällgren  meddelade tidigare idag att han  inte kan medverka på Murbergets julmarknad på grund av sjukdom. Han hälsar att han är väldigt ledsen över att behöva ställa in. Vi jobbar hårt med att hitta en ersättare så att det ändå blir en konsert på söndag. 

Vi hoppas Jon Henrik kryar på sig snart.

Konserten avlsutar marknaden 15.30 på Stora scenen.

/Joachim, Informatör

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera