Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 10 mars 2016

Stort kulturarvintresse i Västernorrland

Kulturarvsintresset är fortsatt stort inom Västernorrland. Det visar SKOP:s undersökning som utförts på uppdrag av landstinget, länsstyrelsen och länsmuseet. 

På uppdrag av Landstinget Västernorrland, Länsstyrelsen Västernorrland och Länsmuseet Västernorrland har marknadsundersökningsföretaget SKOP undersökt hur människor i Västernorrland ser på kultur och kulturarv. Undersökningen visar bland annat att kulturarvsintresset är fortsatt stort. Däremot minskar antalet besök på kulturinstitutioner, hembygdsgårdar och kulturområden i länet.

Cirka 500 västernorrlänningar deltog i undersökningen. Rapporten visar att tillgänglighet, utbud för unga och möjligheter till eget utövande är viktiga kriterier för att kulturaktiviteter ska engagera länets invånare.

Viktigt för att planera fortsatt arbete

Under 2016 ska landstinget och länsstyrelsen revidera kulturarvsprogrammet Kulturarv i utveckling. Landstingets kulturchef Märta Molin förklarar att resultatet från undersökningen ger viktiga perspektiv på det fortsatta arbetet inom kulturarvsområdet.

- Det är viktigt att vi tar lärdomar från rapporten och funderar kring de utmaningar och möjligheter vi har framför oss när kulturarvsprogrammet revideras. Målsättningen är att fortsatt verka för ett öppet, levande och välkomnande kulturarv i det regionala utvecklingsarbetet, förklarar Märta Molin.

Läs hela rapporten från SKOP Pdf 

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera