Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 2 februari 2011

Styrelsen på Murberget

Murberget leds av en ny styrelse efter årsskiftet. Valresultatet i höstas har fört med sig förändringar. Lanstinget leds idag av Vårdalliansen och Härnösands kommun av socialdemokrater. Det innebär i sin tur att länsmuseets styrelses ordförande numera heter Sverker Ågren, KD. Vice ordförande är Magnus Oscarsson, S.

Styrelsen har för övrigt många nya ledamöter, endast tre av dem är desamma som tidigare. Vid ett så kallat konstituerande styrelsemöte fick de tillfälle att bekanta sig med både publika ytor och mer dolda vrår på Murberget. En intressant erfarenhet för både personal och styrelse.

styrelsen 1
Museichef Bengt Edgren berättar om verksamheten för styrelseledamöterna.

Så här kommenterar ordförande och vice ordförande händelsen:

Murberget är en pärla som rymmer mycket mer än man ser vid ett besök. Som uppväxt på Murberget var det en fascinerande upplevelse att se vad som döljer sig bakom väggarna i museet. Så många fina samlingar och så mycket duktig personal som arbetar med att konservera, reparera och olika sätt att visa upp dessa samlingar. Jag tycker vi skall hitta sätt att mer visa upp det sker bakom kulisserna. Lindströmssamlingen är t.ex. en hit.  Guidade turer, webben mm.
Magnus Oskarsson, vice ordförande, socialdemokrat och representant för Härnösands kommun.

Murberget är en av länets vackraste kulturmiljöer och ger mig alltid ny inspiration! Mötet med personalen var extra trevligt och givande!
Sverker Ågren, kristdemokrat och landstingspolitiker sedan många är. I den nya majoriteten som Vårdalliansen bildar, har jag huvudansvaret för bl.a. kulturpolitiken. Det är ingen nyhet för mig att det finns många engagerade, mycket skickliga och aktiva kulturarbetare i Västernorrland. Men de framgångar, t.ex. inom filmen (läs Andreas Öhmans "I rymden finns inga känslor) länet nått den senaste tiden är ju enormt inspirerande! Vi behöver fortsätta forma visioner för framtiden. Sverker Ågren, (KD) bosatt i Stigsjö. Aktiv folkbildare med uppdrag i Folkbildningsrådets styrelse. Stort hjärta för civilsamhället och mänskliga rättigheter.

Pil Nya styrelsen presenterad med bild, namn och partitillhörighet 

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera