Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 25 april 2012

Unga fotografer visar sina bilder

Spännvidden är stor när det blivit dags för Hola Folkhögskolas fotoelever att presentera sina examensjobb i en utställning på Murberget. Sven Lundberg som är lärare på skolan berättar att de alla fått välja inriktning på sina projekt helt fritt.

Hanna L
Passion for Fashion är namnet på Hanna Lundins bidrag i utställningen med bilder från Hola Folkhögskola. (Bilden är beskuren)

Det innebär i sin tur att elevutställningen rymmer allt från landskapsbilder med motiv från fjällvärlden och till närgångna studier av blommor. Sida vid sida ryms en fascination för personlig stil och tatueringar, men också skildringar av vardagen i olika yrkeskategorier. 

Pippi Långstrump är en av figurerna när barndomsdrömmar förverkligats på bild, medan tankar kring övergina byggnader förmedlar en kärv och samtidigt spännande dimension. Och skarp behöver inte bilden vara för att väcka intresse.

Det är tredje året i rad som Murberget varit arena för elevutställningen och som tidigare handlar det om en serie intressanta bilder. Just det här året är utställningsytan mindre än tidigare vilket påverkat formatet. Därför är de flesta fotografierna 30x40 och endast ett av dem framtaget i 70x100.

Utställningen öppnar på lördag 28 april i entréhallen på Murberget och visas fram till den 30 maj.

Ann-Sofie Ingman

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera