Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 5 april 2009

Vi är det goda exemplet

Tre frågor till Carina Strömberg om åren med landsarkivet och ABM. Nu går hon i pension från jobbet som chef för landsarkivet och arbetet i styrgruppen för ABM i länet.

Bild på Carina Strömberg
Foto: Per Åke Könberg

Vad är ditt starkaste minne från åren på Landsarkivet?
Mitt starkaste minne är den fart och fläkt och expansion som kännetecknat landsarkivets verksamhet under de senaste åren. Arkivcentrum Nord har tagit form med utökade lokaler och fler samarbetspartners. Landsarkivets personalstyrka har utökats med ett drygt tjugotal anställda under mina år och flera nationellt finansierade projekt har etablerats här. Jag är glad över att jag kunnat bidra till en positiv utveckling av arkivverksamheten i Härnösand och i länet.

Du har suttit med i styrgruppen för ABM i länet. Vad är du mest nöjd med i det sammanhanget?
Jag är så oerhört nöjd med att vi har lyckats utveckla och befästa ABM-samarbetet i länet så att det nu betraktas som självklart. Vi får ständigt bevis på att vi är erkända på nationell nivå och att vi är det goda exemplet. Vi har haft ett framgångsrikt samarbete i styrgruppen - men vad vore vi utan arbetsgruppen och Märta som motor i ABM-resurs!

Vilka är dina närmaste planer som pensionär?
Min högsta önskan är få behålla min goda hälsa så att jag kan genomföra mitt pensionärsprojekt: att resa till alla svenska städer som jag inte besökt tidigare. Det finns så många platser i landet med intressant historia, vackra byggnader och fin natur.

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera