Nyheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 15 mars 2013

Workshop i konst för lärare

Murberget ordnar en inspirationsworkshop i samtidskonst för lärare. Med hjälp av utställningen Y-salong 13 får de jobba praktiskt med länets konst som utgångspunkt.

Konstnärerna Kerstin Lindström och Janne Björkman leder Vart är vi på väg?, en workshop där lärare jobbar tillsammans med en utställning. Alla är välkomna, oavsett vilket ämne de undervisar i eller vilken ålder deras elever har. Målet är att de ska inspireras av konstens värld och sedan använda den på ett lekfullt sätt.

På seminariet får deltagarna lära sig olika sätt att betrakta en utställning, ett aktivt tittande, utan särskilda krav på förkunskaper inom konst. Det är en enkel metod de sedan kan använda med sina elever för att själva arbeta med utställningar.

ysalong13
Foto: Kerstin Lindström

Eftersom Y-salong 13 visar det senaste av länets samtida konst är det naturligt för Kerstin och Janne att låta deltagarna utgå från den. Alla medverkande kan därför tillsammans diskutera hur man uppfattar verken och se om det finns några gemensamma nämnare som visar vart Västernorrland är på väg.

 

- Alla deltar utifrån sina egna förutsättningar, vilket gör det hela ännu mer intressant. Man får en bredare diskussion när deltagarna har olika bakgrunder, berättar Kerstin

- Man behöver inte vara konstnär för att jobba med bilder, de finns nära oss i vardagen. Många har till exempel en kamera i mobiltelefonen, berättar Janne Björkman. Bildvärlden finns runt oss hela tiden, och det är intressant hur man kan tolka den på olika sätt, fortsätter han.

Alla deltagarna bjuds på en buffé eftersom det kan vara energikrävande att arbeta med konst.
- Vår workshop är både för kropp och själ. säger Janne och skrattar.

Vart är vi på väg? workshop i y-salongen ordnas 20 mars kl. 14.00-19.00. Anmälan görs till museets reception på tel. 0611-886 10 eller reception@murberget.se

Text: Joachim Kjellgren

 

blog comments powered by Disqus
 

Artiklar publiceras även i RSS-form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS läsare eller en webläsare som stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS läs mer på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera