Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 26 november 2012

Resan till forntida stränder

Det fanns ett starkt band mellan Sverige och Finland redan på forntiden. Men vad var det som knöt oss samman? Den första december invigs utställningen Forntida stränder - Muinaiset rannat på Murberget som visar hur livet såg ut i Västernorrland och finska Satakunta under förhistorisk och historisk tid.

Utställningens mål är att visa upp den täta anknytningen mellan länderna. Den består av arkeologiska fynd från Västernorrlandsregionen och Satakunta på andra sidan Bottenhavet. Arkeologer har hittat samband i lämningar från stenåldern ända fram till medeltiden som berättar om ländernas gemensamma utveckling.

Forntida stränder har tidigare visats i Satakunta och Helsingfors och har nu kommit till Murberget i Härnösand. Utställningen är resultatet av det treåriga EU-projektet KulturBro som är ett samarbete mellan Murberget Länsmuseet Västernorrland och Satakunta Museum i Finland.

Utställningen öppnar den 1 december. Den finns här ända fram till den 27 oktober 2013. Under utställningsperioden anordnar vi föreläsningar och barnaktiviteter. Vi kommer att ha guidade visningar av utställningen på både svenska och finska. Vi planerar också guidade bussutflykter till bland annat de kulturhistoriska platser som finns med i utställningen

Varmt välkommen på pressvisning torsdag den 29 november kl. 13:15.

För vidare information kontakta gärna projektledare Margareta Bergvall, 0611-886 61, eller 070-324 52 96

Pressbilder

Klicka på bilden för större format och högre upplösning.

Forntida stränder 150 px


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se