Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 24 maj 2011

Samlat för dig!

Nu har vi plockat fram leksaker, dagböcker, skor, hattar, gamla kartor och mycket, mycket mer ur våra samlingar och byggt en utställning på höjden och bredden. Eller som våra tekniker uttrycker saken. "Vi har nog aldrig byggt något så stort och märkvärdigt sedan basutställningarna".

Samlat för dig! är namnet på utställningen som inte bara innehåller tusentals föremål. Den handlar också om samlarna och samlingarna. Varför samlar vi? Och hur? Vi lyfter fram kända och mindre kända personer och spåren efter dem i arkiv och samlingar.

Ingångarna är flera och formgivningen spännande med både catwalk och "hattskådning". Bara för att nämna ett par exempel.

På torsdag hälsar den 26 maj klockan 10.00 hälsar vi välkommen till en träff med media i stora utställningshallen på Murberget.

För vidare information om utställningen kontakta formgivaren/projektledaren Lilliann Gilmark telefon 070-397 57 23, eller redaktören/textproducenten Gunnel Boström telefon 070-571 43 19.

Utställningen produceras av Murberget i samarbete med ABM Västernorrland.


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se