Pressmeddelanden

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

den 15 september 2010

Uppdrag för 3 miljoner

Nu är dokumenten undertecknade. Murberget, Länsmuseet Västernorrland gör jobbet med att konservera inventarier i Domkyrkan till en kostnad av 3 miljoner kronor.

Onsdag den 15 september klockan 11.00 börjar arbetet med att flytta föremål som ska konserveras. Välkommen att delta när gamla nummertavlor, oljemålningar, speglar och skulpturer lastas för transport till länsmuseet. På plats finns bland andra konservator Lennart Kristiansson från Murberget som kan berätta om vad som händer här närmast. Domprost Tor Frylmark medverkar också och ger sin bild av framtiden. Domkyrkan kommer att hållas öppen för gudstjänst samtidigt som kyrkorummet restaureras.

- Det ska bli skönt att komma igång med arbetet, konstaterar Tor Frylmark i en första kommentar.

Länsmuseichefen Bengt Edgren är också nöjd:

- Vi är hedrade över att få förtroendet att utföra arbetet med konserveringen. Uppdraget är ett kvitto på den goda kompetens som finns hos våra konservatorer.

För vidare information kontakta konservator Lennart Kristiansson 0730-555 906 eller domprost Tor Frylmark 070-284 09 61

Välkommen!

Bild på projektledaren Per Westberg, kyrkorådets ordförande Torkel Selin, museichef Bengt Edgren och domprost Tor Frylmark
De fyra som deltog vid undertecknandet av dokumenten kring konserveringsuppdraget var fr. v projektledaren Per Westberg, kyrkorådets ordförande Torkel Selin, museichef Bengt Edgren och domprost Tor Frylmark.

Ann-Sofie Ingman
Informationschef

Telefon 0611-88631, 070-6984315


 

Pressbilder får bara publiceras i redaktionella texter om Länsmuseet Västernorrland eller museets utställningar. Om texten i huvudsak handlar om något annat, var vänlig kontakta museets fotoavdelning.David Fahlén

Pressansvarig
 0611-886 611
 david.fahlen@murberget.se