Prenumerera

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

Du kan välja mellan att prenumerera på ett nyhetsbrev som kommer varje månad eller på artiklar och kalendarium via RSS.

Nyhetsbrev

Prenumerera på Murberget nyhetsbrev! Varje månad berättar vi om aktuella utställningar, program, kurser och händelser.


Ja tack, jag vill prenumerera på Murbergets nyhetsbrev via e-post.
E-postadress
Namn
Välj prenumerationLeveransformat

 

RSS strömmar

Artiklar och kalendarium går att bevaka med RSS. Webbläsaren eller RSS läsaren bevakar innehållet och när nya artiklar eller kalendarieposter publiceras hämtas de ner med automatik.

För att bevaka innehåll, gör på något av följande sätt:

  1. Om du har en ny webbläsare kan du klicka direkt på nedanstående RSS länkar, bevakning kan då ske direkt i din webbläsare.
  2. Om du har en äldre webbläsare utan RSS stöd eller vill prenumerera i en fristående programvara, kopiera länken nedan och följ din programvaras instruktioner för att lägga till en RSS ström.

RSS för artiklar

RSS för kalendarium

 


 

Vad är RSS?

RSS är en förkortning för Really Simple Syndication och är ett dataformat som ger möjlighet att bevaka och dela med sig av innehåll på webbplatser.

Genom RSS blir innehåll tillgängligt i en strukturerad form vilken ger möjlighet att ta del av innehållet i en så kallad RSS-läsare vilken kan vara en fristående programvara eller finnas på webben. I dag finns även möjlighet att direkt prenumerera på RSS strömmar i de flesta nyare webbläsare.

RSS är användbart för att följa regelbundet uppdaterat innehåll som till exempel nyheter och artiklar på webbplatser. RSS är därför mycket vanligt och populärt på bloggar och nyhetssidor.