INLAND

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

Här kan du läsa mer om utställningen INLAND

6 juni 2015 - 18 oktober 2015

Inland _logotyp _txt _cmyk
Hos Niklas Markie, ekobonde i Resele, kan man prenumerera på ekologiskt odlade grönsaker. Västernorrlands län. Foto: Björn Grankvist

Hos Niklas Markie, ekobonde i Resele, kan man prenumerera på ekologiskt odlade grönsaker. Västernorrlands län. Foto: Björn Grankvist

Utställningen INLAND har sitt ursprung dokumentärprojektet Eco local in a global world med fokus på den norrländska glesbygden och ekologisk verksamhet.

Projektet genomfördes som en fortsättning av fotografen och kulturhistorikern Sune Jonnssons fotodokumentära arbete att skildra landsbygdens traditionella livsformer. Det genomfördes under 2014/2015 i de norrländska länen Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbottten. 

Länsmuseerna har valt olika teman för sina dokumentationer. I Jämtland berättas om småskalig ekologisk livsmedelsproduktion som vuxit sig stark. I Västernorrland undersöks Reselebygden, som lockat till sig många företag och barnfamiljer de senaste åren. I Västerbotten beskrivs gruvnäringen som lovar arbeten men hotar rennäring och ekoturism. Från Norrbotten visas nydanande företagsidéer med rötter i plats och tradition samt en uppföljning av det allra första KR-jordbruket i Norrbotten.

Utställningen genomförs med stöd av:

Med stöd av Kulturrådet

Med stöd av Postkodlotteriet

 

blog comments powered by Disqus
 

Information

Plats: 1 trappa ner (Karta)
Invigning: 6 juni 12.30

Period: 6 juni 2015 - 4 oktober 2015

 

Läs mer

Hymn till Resele live på Murberget med Emil och Caroline Kårén

Utställningens webbplats


Det blomstrande inlandet
| Artikel murberget.se

Om projektet