Vigslar & dop

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

Du kan boka Murbergskyrkan och Ulvö gamla kapell för olika ceremonier som vigslar, dop och begravningar, såväl kyrkliga som borgerliga.

Murbergskyrkan och Ulvö gamla kapell är numera avlysta som invigda kyrkorum. Det innebär att kyrkliga vigslar, dop och begravningar kan äga rum i Murbergskyrkan och i Ulvö gamla kapell under samma förutsättning som i andra icke invigda byggnader.

Möhippa i 40-talsstil

Ge den blivande bruden en rekorderlig bröllopspresent hon kommer att ha oändlig nytta av; en lektion i den ädla konsten att vara en god husmor med 1940-talets mått. Bruden och hennes följe får bland annat lära sig:
Pil Läs mer om Möhippa i 40-talsstil

Murbergskyrkan

Murbergskyrkan ligger mitt i byn på friluftsmuseet. Den är byggd melan åren 1925 och 1929. Kyrkan är en rekonstruktion av en medeltida kyrka och uppförd med inspiration av Hackås kyrka i Jämtland, samt kyrkorna i Ramsele, Alnö och Njutånger. Invändigt är kyrkan dekorerad med kalkmålningar av konstnären Gunnar Torhamn och konservatorn Oscar Svensson. Motiven är lånade från väggmålningar i flera olika kyrkor.

Ulvö gamla kapell

I yttersta kustbandet ligger Ulvöhamn. Hit har sjöfarande under långa tider tagit sin tillflykt i väntan på lämpligt väder. Mitt i fiskeläget ligger ett litet kapell, byggt på 1600-talet av fiskare från Gävle. Till det yttre är det en oansenlig byggnad med en enkel klockstapel av trä. Men kapellets inre rymmer en kulturhistorisk skatt av målningar på väggar och tak.

Bokning

Det kostar 900 kr att boka Murbergskyrkan eller Ulvö Gamla kapell. Du kan också hyra Murbergets brudkrona för 300 kr per tillfälle.

Du ordnar själv med präst eller borgerlig förrättare. Boka präst via domkyrkoförsamlingens reception eller Nätra församlings expedition. Även om du bokar präst från ett annat pastorat ska domprosten i Härnösand eller kyrkoherden i Nätra lämna sitt godkännande.

Murberget ansvarar för att kyrkan är redo för ceremonin och en museivärd kommer att finnas på plats. Ni tar själva ansvar för blomsterutsmyckningen.


 

Kontakt/Bokningar

Murbergets reception
Telefon 0611-886 10
Mejl receptionen@murberget.se 

Ulvö Gamla Kapell
Telefon 072-2240835
Mejl info@ulvokapellag.com

Härnösands domkyrkoförsamling 
Telefon 0611-245 00 
Mejl hsand.domkyrko.forsamling@svenskakyrkan.se

Nätra församling 
Telefon 0660-29 97 40 
Mejl natra.forsamling@svenskakyrkan.se

 


 

Bild på gift par som kysser varandra
brudkrona
Bild på kvinna i köksmundering

Bild på gammal stenbyggnad

Bild på Ulvö gamla kapell