Uppteckning nummer NM-TNM1505

Titel: "Trulldom och löveri! - beskylln.

Socken/stad: Torp

"Truilldom och löveri" - beskylln. att Fadren Olof Gulless.nödgas förweckna Sommar eller Höst dhen slackta och dess förvthan säger Karin att wedh förn-de Mattheij tijdh ner Kooen hade fått Kalf, då hafwer hoen blifwit Såår om Spenerna och miölkatt inte annat ähn bara blodh, derföre ibland annat och derass opkombne Trätta, will Olof Gullesson medh sin dotter tilläggia och Mijsstänkia be-te Brita Erichsdotter för Trulldomb och löfierij.

/fol.419/ och Michell Peersson i Kombsta afladhe sin liflige Eedh å Boock medh Brita Erssdotter i Hualstadh och henne befriadhe så mycke dhe aff hennes lefwerne och omgiänge wetta och hafwa hörtt för Trulldomb och löfwerij, dy keändes Olof Gullesson effter dhett 20 Capitt. i Tingsm.

Avskrift av Nordiska museet ur: Svea Hofrätts arkiv. Ren.domb., 1971,Gävleboken, 19, fol. 417v, 418v, 419, RA.