Titel: "Storhelja" o "Barnhelja."

Meddelare: Folkskolelärare J. Viberg

Socken/stad: Vibyggerå  By/kvarter: Söderfors

En helg under sommaren skall all byns vuxna ungdom fara till bodar. Man kan ock bjuda med sig bekanta från andra byar. Undomsskaran tågar till bodarna på lördagskvällen och stannar tills på måndag. Där dansas. "ligges ilag", ätes och supes, det senaste dock inte så mycket nu för tiden. Detta besök i bodarna kallas "Storhelja". Någon viss bestämd dag är ej för den. Det är uråldrig praxis att tjänstefolket skall ha "Storheljmåndan" fri. - En annan helg samlas barnen i bodarna lika lång tid. Det är "Barnhelja".

Fullst. datum samt åldersuppgift saknas.