Titel: "Storhälja" i bodarna.

Meddelare: Födorådstagare Olof Nyberg  År: 1916

Socken/stad: Vibyggerå  By/kvarter: Vamme

Det brukas nog än i dag att ha "Storhälja" i fäbodarna. Andra söndagen, de är i bodarna, bjuder de till sig byns ungdom och någon gång bekanta från andra byar också. Bysungdomen kommer dit på lördagskvällen och stannar där tills på måndagsmorgonen. Under tiden roar man sig med att dansa och ha varjehanda upptåg för sig. Så har det varit i alla tider. Över slåttanna flyttar man hem från bodarna och flyttar sedan tillbaka till "fjälls"- . Andra söndagen efter den flyttningen är det också "storhälj" i bodarna.